swela logo
swela logo
MENU

Over swela

Wij zijn er om de wereld een beetje kleurrijker te maken

Ieder zijn kleur

Klaas Jan Postma

Klaas-Jan Postma, officiële distributeur van swela Benelux

Het DNA van swela

"Bij swela innoveren we doorlopend, maar ons DNA is altijd hetzelfde gebleven. Topkwaliteit textiel waarmee we de wereld kleurrijker maken.

Wie swela bestelt, krijgt dat snel geleverd, of het nu om geconfectioneerd doek gaat, om rollen of coupons. We leveren zowel aan de dealer als aan de fabrikant. Gewoon, bij twee vertrouwde gezichten die kennis van zaken hebben."

Klaas-Jan Postma

Wat we doen

Wat we doen is niet zo spannend. Bij swela maken we hoogwaardige zonwerende stoffen, zoals een doek voor je zonnescherm of een bootzeil. Stoffen die zon, wind en regen moeiteloos jarenlang kunnen trotseren. En daar zijn we trots op. We kunnen er urenlang over praten want het is zeker geen sinecure, maar we weten ook dat we daarmee niet de show stelen op een verjaardag. Dat vinden we niet erg, want wij houden van onze ambacht en we kunnen ook in stilte genieten van de perfectie van ons werk. Waar het wèl interessant wordt, is waarom we al bijna 100 jaar doen wat we doen.

Waarom we doen wat we doen

We geven mensen een stukje controle over hun leven terug. Om van die momenten in de tuin te kunnen genieten met de familie. Om beter te kunnen slapen. Om je privacy te geven wanneer je het wil. Om je dierbare spullen in huis te beschermen.

swela bestaat zodat jij kan spelen met licht en kan genieten van de zon op jouw manier

En dan kunnen we ook nog heel lijstje voordelen opdreunen, zoals hoe je huis er meer waard van wordt en een uniek doek ook nog eens een fraai karakter aan je woning geeft, maar dat had je zelf waarschijnlijk ook al bedacht. Anders was je niet op onze website. Dus, hoe dan ook, met al die leuke dingen maken we niet alleen je huis, maar ook gewoon het leven een klein beetje kleurrijker. 🌈

Wie is swela precies?

swela is een merknaam van het Duitse Schmitz Textiles en maakt daarmee deel uit van de bijna 100-jarige traditie op het gebied van textielproductie. We zijn gespecialiseerd in allerlei soorten outdoor textiel en produceren in onze fabriek in Emsdetten, Duitsland onder andere stoffen voor zonwering, outdoor-gordijnen, maritieme stoffen en outdoor meubelstoffen. Van zonneschermen tot bootkappen en van parasols tot hangmatten, jij bedenkt het en wij kunnen het maken.

In de Benelux is Nederlux B.V. de officiële distributeur van swela. Wij zorgen ervoor dat alles vlekkeloos verloopt, van productie tot het bij jou afgeleverd wordt.

Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd hebben we onze strepen in het vak eerlijk verdiend. In het productieproces putten we uit onze jarenlange ervaring en stellen we altijd strenge eisen aan de kwaliteit van onze producten. Daarbij houden wij ons vast aan onze drie belangrijkste kernwaarden.

In alles wat wij doen, houden wij ons vast aan onze 3 belangrijkste kernwaarden:

Innovatie, duurzaamheid & kwaliteit

Kernwaarde 1

Kwaliteit & betrouwbaarheid

Natuurlijk stellen onze klanten strenge eisen aan hun buitentextiel. En daarom doen wij dat ook. We zijn constant bezig om de betrouwbaarheid en kwaliteit van onze producten te controleren, testen en verbeteren. Al onze stoffen worden geproduceerd in onze eigen fabriek in het Westfaalse Emsdetten in Duitsland. Daardoor hebben we constant zicht op alle stappen in het productieproces en kunnen we continue de kwaliteit controleren en garanderen. Door onze eindeloze ambitie om te blijven verbeteren, hebben onze doeken nu eigenschappen om trots op te zijn: 

 • Weer-, water- en windbestendig;
 • Kleurvast;
 • Vormvast en kreukvrij;
 • Onderhoudsvriendelijk;
 • Schimmelvrij;
 • Milieuvriendelijk geproduceerd.

Kernwaarde 2

Duurzaamheid

Onze zonweringsdoeken zijn 100% oplosmiddelvrij en daarmee hebben we het watergebruik in onze productie 50% kunnen terugdringen.

Onze doeken dragen het groene label OEKO-TEX: een onafhankelijk test- en certificatiesysteem voor textielgrondstoffen dat garandeert dat onze stoffen vrij zijn van schadelijke materialen.

Doordat wij altijd gaan voor de hoogste kwaliteit, gaan onze doeken jarenlang mee zonder te scheuren of verkleuren.

Kernwaarde 3

Innovatie

We zijn voortdurend op zoek naar innovatieve oplossingen. In onze eigen designstudio in Duitsland ontwikkelt een team van designers constant de nieuwste trends, terwijl ons team van technici en ingenieurs ononderbroken aan nieuwe technologieën voor onze stoffen werkt. Daardoor zijn we constant op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van textiel en lopen onze stoffen altijd op de trends vooruit. Niet alleen qua kleuren en patronen, maar ook qua technische eigenschappen. Dankzij de combinatie van onze strenge kwaliteitseisen en de constante honger naar innovatie, zijn wij het toonaangevende merk op het gebied van outdoor fabrics geworden.

swela textile revolution

Met deze pilaren in het achterhoofd, geven wij je altijd deze 5 zekerheden

een

Wij stellen de strengste kwaliteitsstandaarden aan onze producten en zorgen altijd voor betrouwbare reproduceerbaarheid van orders.

Je krijgt altijd deskundig advies van zorgvuldig geselecteerde dealers, zowel nationaal als internationaal.

drie

Onze producten zijn altijd vooruitstrevend, innovatief en op de trends vooruit. Zowel qua techniek als design.

vier

Stoffen van swela zijn duurzaam en worden milieuvriendelijk geproduceerd.

vijf

In onze uitgebreide collecties vind je altijd een swela doek dat bij je past.

Verdieping & inspiratie

Trends, need-to-knows en slimme oplossingen

swela terrasoverkapping

5 min leestijd

Dit zijn onze 7 essentiële tips voor uitzoeken van nieuwe zonwering. Voorkom dat je achteraf spijt krijgt en weet zeker dat je de juiste keuze maakt.
terras zonwering

7 min leestijd

Ben je op zoek naar zonwering voor je huis? Met deze handige vragenlijst weet je binnen no time welke zonwering bij jouw huis past.
huizen met openstaande ramen

4 min leestijd

Natuurlijk kun je een dure en energievretende airconditioning aanschaffen, maar er zijn ook meer milieuvriendelijke manieren om je woning (en werkplek) lekker koel te houden op warme zomerdagen.
0
  0
  Je bestelling
  Je winkelmandje is leegTerug naar webshop

  Deze site gebruikt functionele, analytische en tracking cookies en externe scripts om je beleving te verbeteren.