swela logo
swela logo
MENU

Werkwijze

Van idee tot eindproduct, swela doeken worden van A tot Z geproduceerd in eigen huis

Dus je wilt echt van de hoed en de rand weten hoe wij hoogwaardige stoffen maken die jarenlang weer en wind kunnen trotseren? Oké! Ga er maar goed voor zitten, want dan duiken we de diepte in! We beginnen in Duitsland, om precies te zijn: het plaatsje Emsdetten.

swela hoofdkantoor

Oost West, Thuis Best

Al onze stoffen worden van begin tot eind geproduceerd onder één dak. Vanaf het allereerste idee tot het moment dat de stoffen van de band rollen, het gebeurt allemaal in onze eigen fabriek in Emsdetten, Duitsland. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk expert in hun eigen vakgebied en zorgen er samen voor dat het productieproces soepel verloopt. We hebben altijd duidelijk zicht op de verschillende fases in het productieproces en kunnen dus constant de kwaliteit van onze producten bewaken. Ook kunnen we op deze manier inspelen op hele specifieke klantwensen en heel gericht produceren. Het resultaat? Creatief textiel van uitstekende kwaliteit dat snel en milieuvriendelijk geproduceerd wordt. 

Productieproces van swela

We nemen je graag mee op de reis die onze doeken van idee tot eindproduct afleggen in onze fabriek. 

creatie

Idee

Bij swela staat innovatie voorop. In ons eigen atelier ontwikkelt een team van designers constant de nieuwste trends, terwijl in het laboratorium hard wordt gewerkt aan de nieuwste textiele innovaties. Doordat deze teams nauw met elkaar samenwerken, kunnen we altijd een perfecte combinatie van fraai design en vooruitstrevende techniek leveren.

grondstoffen

Grondstoffen

Bij de inkoop van onze grondstoffen gaan we altijd voor kwaliteit. Alle grondstoffen worden getest in ons eigen laboratorium. Pas na goedkeuring door onze in house kwaliteitsmanagers worden ze vrijgegeven voor productie van garens. Vervolgens houden we de grondstoffen gedurende het gehele productieproces nauwlettend in de gaten. Op deze manier kunnen we kwaliteit en reproduceerbaarheid garanderen.

Ververij

Onze verfrecepten worden individueel samengesteld in ons eigen laboratorium en voor productie opgeslagen. Zo zijn we er altijd zeker van dat onze garens worden geverfd volgens de hoogste kwaliteitseisen. Daarbij letten we er vooral op dat we verfmiddelen produceren zonder risico’s voor het milieu. De garens worden in onze eigen ketels op hoogkantspoelen of kettingbomen geverfd. Daarmee garanderen we uiterste kleurechtheid en onbeperkte kleurmogelijkheden.

weverij

Weverij

Na het verfproces worden de garens klaargemaakt voor de weverij. Dit gebeurt helemaal handmatig op een oppervlak van 4.000m². Daarop produceren we maar liefst 125.000m² geweven stof per week!

stukververij

Stukververij

Een andere mogelijkheid voor het kleuren van doeken is om de geweven stukken te verven in plaats van de garens. Dit noemen we stukververij. In dit deel van het productieproces verven en wassen we de stoffen met tussenpozen. Door het gebruik van deze methode kunnen we ook bij kleine hoeveelheden zo voordelig mogelijk produceren.

afwerking

Afwerking

De geverfde doeken worden afgewerkt met een coating die geschikt is voor de toepassing van het doek in kwestie. Voor het afwerken wordt het doek over een spanraam gehangen, gedroogd en vervolgens behandeld met een coating van polyurethaan, acrylaat, schuim en aluminium.

inspectie

Productbeoordeling & kwaliteitscontrole

Onze experts controleren onze producten voortdurend tijdens en na elke productiestap, maar na de afwerking vindt nog een laatste kwaliteitscontrole plaats in het laboratorium. Tijdens de productbeoordeling bepalen we of het doek voldoet aan onze kwaliteitsstandaarden en waar we deze eventueel zouden kunnen optimaliseren. In deze laatste stap worden we regelmatig ondersteund door externe onderzoeksinstituten en hogescholen.

transport

Opslag & vervoer

De laatste stap in het productieproces is het opslaan of transporteren van de doeken naar de klant. Dankzij de voorraad in ons eigen magazijn kunnen we snel reageren op aanvragen en orders flexibel en snel afhandelen. Als gecertificeerde vervoerder verzorgen wij vervolgens helemaal zelf de verzending, wel zo prettig.

Geniet van de zon op jouw manier

Vertel ons over je ideeën & wensen en sluit je aan bij de tienduizenden mensen die allemaal op hun eigen manier van de zon genieten.

0
    0
    Je bestelling
    Je winkelmandje is leegTerug naar webshop

    Deze site gebruikt functionele, analytische en tracking cookies en externe scripts om je beleving te verbeteren.