swela logo
swela logo
MENU

Zonwering voor iedereen

swela biedt zonwerende oplossingen in alle kleuren voor ieder budget

Bij swela kunnen we putten uit bijna 100 jaar ervaring op het gebied van zonwering. We zijn altijd op zoek naar de nieuwste trends, innovaties en streven in ons productieproces de hoogste kwaliteitseisen na. Daardoor durven wij vol trots te zeggen dat onze zonwering de beste bescherming tegen directe zonnestralen biedt. En dat doen we geheel in stijl. Wij bieden zonwerende oplossingen in alle kleuren en maten voor ieder budget. 

Zonwerende oplossingen

Het gevoel van zonnestralen op je huid is niet te evenaren. Als het zonnetje speels je slaap- of woonkamer verlicht, kan dat in één klap je dag goed maken. We hebben vitamine D zelfs heel hard nodig om gezond en blij te blijven! Maar de zon kan ook heel schadelijk zijn. Niet alleen voor de mens, maar ook voor onze woning en bezittingen. Om verbranding, verkleuring en oververhitting tegen te gaan, is een flexibele vorm van zonwering erg belangrijk. swela heeft voor iedere situatie een passende vorm van zonwering en voor iedere wens een passend doek.

Waarom buitenzonwering?

Om optimaal te kunnen genieten van je zonwerende oplossing, kun je het beste voor buitenzonwering kiezen. Zonnestralen die via glas je huis binnendringen zorgen namelijk altijd voor opwarming van het interieur, ook al hangen er gordijnen aan de binnenkant. Deze warmte geeft weer af op het glas en wordt vervolgens opnieuw weerkaatst. Zo blijft de warmte eindeloos in je huis hangen. Het is dus veel effectiever om buiten de zon al te weren. Een aantal zonwerende oplossingen op een rijtje:

zonwering

Terras- en balkonzonwering

Horizontale zonwering, zoals een knikarmscherm. Zorgt voor schaduw op je terras of balkon waarbij je de ruimte eronder maximaal kan benutten. Een regelrechte investering in je huis en woonplezier. swela maakt hoogwaardige zonneschermdoeken die uitermate duurzaam een weerbestendig zijn.

raamzonwering

Uitvalschermen

Diagonale zonwering. Ga je voor een meer klassieke look, zoals bijvoorbeeld een markies, of een moderner design? De mogelijkheden zijn zeer ruim.

zonnezeil

Zonnezeil / tarp

Stijlvolle UV-bestendige doeken die je spant over je terras of kampeerplek voor sfeervolle schaduw.

Meer zonwerende oplossingen laden

zonnezeil

Outdoor gordijnen

Op zoek naar een innovatieve en stijlvolle manier van zonwering? Wat dacht je van gordijnen voor buiten? Outdoor-gordijnen zijn zwaar genoeg om niet te wapperen in de wind, maar worden wel zo gemaakt dat ze in een chique vouw vallen.

serre

Serre zonwering

Een heerlijk huisje waar planten dol op zijn. Zonnestralen worden door het glas nog eens extra versterkt en de temperaturen lopen er hoger op. Zonwering is dan extra belangrijk.

pergola

Pergola / terrasoverkapping

Laat je beschermd van de elementen van je tuin genieten. Als het regent kan jij gewoon blijven zitten en een boek lezen. Bovendien geven pergola's een luxe uitstraling met hun robuuste draagconstructies waarlangs planten kunnen groeien voor extra sfeer. Onze stoffen zorgen ervoor dat ze waterbestendig, extreem scheurvast en schimmelvrij zijn.

Zonwerende doeken van swela

Het voornaamste doel van zonwering is om jezelf, je woning en je bezittingen te beschermen tegen schadelijke UV-straling en warmte. Zonweringsdoek moet dus aan flink wat eisen voldoen. Maar het moet er natuurlijk ook mooi uitzien en je wilt het liefst een doek dat complementair is aan je woning. Onze stoffen zijn niet alleen kwalitatief hoogwaardig en makkelijk te onderhouden, maar gaan qua design de trends vooruit. Met ons uitgebreide assortiment aan kleuren, patronen en eigenschappen, vind je altijd een zonwerend doek dat bij je past. Zonder concessies te hoeven doen. 

NEW LIGHT

rayos voorbeeld

Smaken verschillen, soms zelfs extreem. En bij iets dat zo groot en overduidelijk aanwezig is als een zonwering, wil je geen concessies hoeven doen. Daarom hebben wij New Light gecreëerd. Een uitgebreide collectie met een enorm kleurenscala en bijpassend aanbod aan doekeigenschappen. Zo vind je altijd een doek dat perfect bij je past, zonder in te leveren op kwaliteit.

Onze New Light collectie bestaat uit de volgende uitvoeringen:

  • Elegance (matte kleuruitvoering)
  • Elegance Perla (waterdicht)
  • Elegance Perla FR (waterdicht en vlamvertragend)
  • Chique (intensieve kleuruitvoering)
  • Chique Perla FR (waterdicht en vlamvertragend)

Deze stoffen zijn toepasbaar voor zonwering (knikarmscherm, markies), raamzonwering (uitvalscherm), zonnezeilen, pergola en serre.

OUTGUARD

swela outguard

Aan outdoor stoffen worden veel eisen gesteld. Van waterafstotend tot vuurbestendig. En van uv-stralen tot micro-organismen. Met de outdoor fabrics van swela zit je gelukkig goed gedekt. Onze outdoor stoffen zijn super divers toepasbaar en zijn zijn water-, vet-, en oliebestendig. Die kunnen wel tegen een stootje!

Onze outdoor stoffen collectie bestaat uit de volgende uitvoeringen:

- Outguard

- Outguard FR

- Livorno en Salerno

Deze stoffen zijn toepasbaar voor zonnezeilen, pergola’s, serres, outdoor-gordijnen, afdekhoezen en nog heel veel meer.

Over swela

Dat we zonwerende stoffen snappen, maakt ons niet uniek. Dit zijn de 6 beloftes waarin swela zich onderscheidt volgens klanten

kwaliteit

swela wordt bovenal gewaardeerd om haar hoogwaardige kwaliteit. Want onze stoffen zijn:

Exceptioneel kleurvast, ook na jaren in de felle zon

Schimmelresistent

Enorm scheurvast en stormbestendig

onderhoudsvrij

Nagenoeg onderhoudsvrij. En pas na een paar jaar minimaal onderhoudsbehoevend (100% onderhoudsvrij bestaat nog niet).

geen vervorming

Vraag het maar aan dealers: onze doeken hebben de reputatie dat ze geen vervorming hebben. Vouwen trekken van nature weer recht in de zon.

dealers selectie

Wij selecteren zorgvuldig onze dealers. Niet iedereen mag zomaar swela doeken installeren. Zo ben jij verzekerd van een vakkundige expert waarvan je weet dat deze kwaliteit levert voor eerlijke prijzen.

klimaatvriendelijk

swela wordt gezien als innovatief en klimaatvriendelijk. We waren het eerste bedrijf dat stopte met acryldoeken produceren, omdat deze een grotere impact op het klimaat hebben.

fabric selector

We hebben een uitgebreide stoffen selector waarmee je zelf je stof, kleur en patroon kunt configureren om jouw eigen unieke gepersonaliseerde doek samen te stellen.

Zonwering koopgidsen

Laat je informeren vóór je zonwering koopt. Met deze handige koopgidsen wordt het uitzoeken van de zonwerende oplossing die het beste bij jou past heel eenvoudig.

swela zonwering balkon

Wat kost zonwering? [prijzen + mogelijkheden]