swela logo
swela logo
MENU
7 dingen om op te letten bij de aanschaf van nieuwe zonwering
Dit zijn onze 7 essentiële tips voor uitzoeken van nieuwe zonwering. Voorkom dat je achteraf spijt krijgt en weet zeker dat je de juiste keuze maakt.
swela terrasoverkapping

Michelle / 5 min leestijd

1. Hoeveel UV-licht laat een doek door?

Niet alle doeken filteren UV-licht goed genoeg om onze huid te beschermen tegen de zon. Doeken van swela filteren maximaal UV-licht, zodat kinderen de hele middag zorgeloos in de tuin kunnen spelen.

2. Goedkoop is duurkoop: goede zonwering verdient zichzelf terug, goedkope zonwering kost alleen maar geld

Uiteraard schaf je zonwering aan om meer van je huis en tuin te kunnen genieten, maar het is tegelijkertijd een investering:

 • Het zorgt voor een waardevermeerdering van je woning.
 • Het verdient zichzelf ook terug doordat 's zomers alles koeler blijft. Dat scheelt aan aircokosten en is ook beter voor het milieu.
 • Zonwering helpt ook met het tegengaan van verkleuring van meubels waardoor ze langer meegaan.

Ook goed om te weten: een zonnescherm valt onder de inboedelverzekering. Bij veel inboedelverzekeringen is je zonwering dus gewoon meeverzekerd.

Meer weten over wat zonwering kost?

Koopgids

Wat kost zonwering? [prijzen + mogelijkheden]

3. Hoe kleurvast is het doek?

Een goed doek moet jarenlang de felle zon trotseren, zonder te vervagen in kleur. De zon wint het uiteindelijk altijd, maar alle doeken van swela hebben een reputatie dat ze extreem kleurvast zijn en in de afgelopen jaren zijn we die eigenschap alleen maar blijven verbeteren.

4. Kies een mooi ontwerp dat complementair is aan je woning en smaak

Speel bijvoorbeeld met kleuren of motieven die terugkomen in je meubels, kozijnen of tuin.

5. Kan het weer en wind trotseren?

Dat een doek schaduw creëert maakt haar niet uniek. Goede doeken zijn ook weer- en windbestendig. Stevige materialen moeten prima tegen een (wind)stootje kunnen. Wees daarom kritisch op kwaliteit. Zo kun je met een gerust hart weg van huis, zonder rechtsomkeer te hoeven maken als het gaat waaien of regenen.

6. Hoeveel onderhoud heeft een doek nodig?

Goedkope doeken hebben meer onderhoud nodig en zijn over de lange termijn misschien wel helemaal niet zo goedkoop. Wees dus alert. Doeken van swela zijn dusdanig doorontwikkeld, dat ze maar een piepklein beetje zorg en liefde nodig hebben. Onze doeken zijn nagenoeg onderhoudsvrij en pas na een aantal jaar minimaal onderhoudsbehoevend (100% onderhoudsvrij bestaat nog niet).

7. Is het zelfcorrigerend tegen wafelvorming?

Doeken rollen op in hun behuizing. Heel soms rolt het niet perfect op ontstaat wafelvorming. Kwalitatieve doeken zoals die van swela hebben zelfcorrigerende eigenschappen die ervoor zorgen dat ze binnen no time na het uitrollen weer hun natuurlijke vorm aannemen.

Zonwerende stoffen van swela volstaan met gemak een examen op bovenstaande punten.

Benieuwd naar betrouwbare dealers die je kunnen helpen met het inbouwen?

Over swela

Dat we zonwerende stoffen snappen, maakt ons niet uniek. Dit zijn de 6 beloftes waarin swela zich onderscheidt volgens klanten

kwaliteit

swela wordt bovenal gewaardeerd om haar hoogwaardige kwaliteit. Want onze stoffen zijn:

Exceptioneel kleurvast, ook na jaren in de felle zon

Schimmelresistent

Enorm scheurvast en stormbestendig

onderhoudsvrij

Nagenoeg onderhoudsvrij. En pas na een paar jaar minimaal onderhoudsbehoevend (100% onderhoudsvrij bestaat nog niet).

geen vervorming

Vraag het maar aan dealers: onze doeken hebben de reputatie dat ze geen vervorming hebben. Vouwen trekken van nature weer recht in de zon.

dealers selectie

Wij selecteren zorgvuldig onze dealers. Niet iedereen mag zomaar swela doeken installeren. Zo ben jij verzekerd van een vakkundige expert waarvan je weet dat deze kwaliteit levert voor eerlijke prijzen.

klimaatvriendelijk

swela wordt gezien als innovatief en klimaatvriendelijk. We waren het eerste bedrijf dat stopte met acryldoeken produceren, omdat deze een grotere impact op het klimaat hebben.

fabric selector

We hebben een uitgebreide stoffen selector waarmee je zelf je stof, kleur en patroon kunt configureren om jouw eigen unieke gepersonaliseerde doek samen te stellen.

Meer swela inspiratie?

swela terrasoverkapping

5 min leestijd

Dit zijn onze 7 essentiële tips voor uitzoeken van nieuwe zonwering. Voorkom dat je achteraf spijt krijgt en weet zeker dat je de juiste keuze maakt.
terras zonwering

7 min leestijd

Ben je op zoek naar zonwering voor je huis? Met deze handige vragenlijst weet je binnen no time welke zonwering bij jouw huis past.
huizen met openstaande ramen

4 min leestijd

Natuurlijk kun je een dure en energievretende airconditioning aanschaffen, maar er zijn ook meer milieuvriendelijke manieren om je woning (en werkplek) lekker koel te houden op warme zomerdagen.
0
  0
  Je bestelling
  Je winkelmandje is leegTerug naar webshop

  Deze site gebruikt functionele, analytische en tracking cookies en externe scripts om je beleving te verbeteren.