swela logo
swela logo
MENU

Pergola & terrasoverkapping

Geniet beschermd van de elementen van je tuin. Geven een luxe uitstraling met sfeer.

Mogelijkheden voor een pergola of terrasoverkapping

De basics

Informatie over pergola's & terrasoverkappingen

Wat is een pergola?

Pergola's en terrasoverkappingen zijn een vorm van vrijstaande zonwering, maar ze kunnen aan de gevel gemonteerd worden. Ze geven schaduw en beschutten tevens voor neerslag. Als het regent kan jij gewoon blijven zitten en een boek lezen. Bovendien geven pergola’s een luxe uitstraling met hun robuuste draagconstructies waarlangs planten kunnen groeien voor extra sfeer. Mensen die van tuinieren houden spelen altijd op leuke wijze met de verticale palen en horizontale balken om er planten en bloemen langs te laten groeien.

Waarom zou je een pergola nemen?

Het is een elegante constructie om schaduw te creëren. Het doek beschermt in de meeste gevallen tegen wel 99% van de schadelijke UV-straling. Daarnaast blijf je beschut van neerslag. En je tuin krijgt een meer dynamische en luxe uitstraling. Als je groene vingers hebt is het extra leuk om een project op te zetten om er planten langs te laten groeien om je tuin echt onderscheidend te maken. Als je een pergola met een doek neemt, bepaal je zelf de lichtinval. Van helemaal open tot helemaal dicht of ertussenin.

Een goed doek is kiezen is cruciaal voor de goede werking

Onze stoffen voor pergola's zorgen ervoor dat ze waterbestendig, extreem scheurvast en schimmelvrij zijn. Pergola's met een doek zijn flexibel te openen en te dichten. Het vaak openen en sluiten stelt eisen aan hoe vormvast een doek is. Daarnaast moeten ze ook tegen een regenbui kunnen en met gemakt weer & wind kunnen trotseren. En om de pergola zijn sfeer en karakter te laten behouden is het belangrijk dat hij jarenlang kleurvast blijft. Alle doeken van swela voor pergola's kunnen achter al die voorwaarden met gemak een ✅ zetten. Hier alvast een handige checklist om op te letten:

6 dingen om op te letten bij het kiezen van zonwering

Hoeveel UV-licht laat een doek door?

Niet alle doeken filteren UV-licht goed genoeg om onze huid te beschermen tegen de zon. Doeken van swela filteren maximaal UV-licht, zodat kinderen de hele middag zorgeloos in de tuin kunnen spelen.

Kies een mooi ontwerp dat complementair is aan je woning en smaak

Speel bijvoorbeeld met kleuren of motieven die terugkomen in je meubels, kozijnen of tuin.

Kan het weer en wind trotseren?

Dat een doek schaduw creëert maakt haar niet uniek. Goede doeken zijn ook weer- en windbestendig. Stevige materialen moeten prima tegen een windstootje kunnen. Wees daarom kritisch op kwaliteit. Zo kun je met een gerust hart weg van huis, zonder rechtsomkeer te hoeven maken als het gaat waaien of regenen.

Hoeveel onderhoud heeft een doek nodig?

Goedkoop wil nog weleens duurkoop zijn. Wees dus alert. Doeken van swela zijn dusdanig doorontwikkeld, dat ze maar een piepklein beetje zorg en liefde nodig hebben. Onderhoudsvrije doeken bestaan helaas (nog) niet.

Hoe kleurvast is het doek?

Een goed doek moet jarenlang de felle zon trotseren, zonder te vervagen in kleur. De zon wint het uiteindelijk altijd. Alle doeken van swela hebben een reputatie dat ze extreem kleurvast zijn en in de afgelopen jaren zijn we die eigenschap alleen maar blijven verbeteren.

Is het zelfcorrigerend tegen vouwen en krijtstrepen?

Doeken rollen op in hun behuizing. Heel soms rolt het niet perfect op en creëert dit onbedoeld vouwen of krijtstrepen. Kwalitatieve doeken zoals die van swela hebben zelfcorrigerende eigenschappen die ervoor zorgen dat ze binnen no time na het uitrollen weer hun natuurlijke vorm aannemen.

Zonwerende stoffen van swela volstaan met gemak een examen op bovenstaande punten. Benieuwd naar betrouwbare dealers die je kunnen helpen met het inbouwen?

Oplossingen

Dé pergola & terrasoverkapping oplossing van swela

Zoek je naar het ideale zonnescherm voor je pergola of terrasoverkapping? Speciaal daarvoor heeft swela de outdoor fabrics designserie ontwikkeld. De keuze is breed, maar in het bijzonder adviseren wij uit deze serie Outguard voor pergola's.

swela outdoor club

Outguard

Stijlvolle outdoor stoffen die weerbestendig en waterafstotend zijn; swela maakt het buitenleven onbezorgd en aangenaam.

Outguard is goed geschikt pergola's: robuust, vormbestendig en scheurvast. Deze exclusiviteit wordt perfect afgerond met een grote verscheidenheid aan kleuren en een diepe kleurintensiteit.

Over swela

Dat we zonwerende stoffen snappen, maakt ons niet uniek. Dit zijn de 6 beloftes waarin swela zich onderscheidt volgens klanten

kwaliteit

swela wordt bovenal gewaardeerd om haar hoogwaardige kwaliteit. Want onze stoffen zijn:

Exceptioneel kleurvast, ook na jaren in de felle zon

Schimmelresistent

Enorm scheurvast en stormbestendig

onderhoudsvrij

Nagenoeg onderhoudsvrij. En pas na een paar jaar minimaal onderhoudsbehoevend (100% onderhoudsvrij bestaat nog niet).

geen vervorming

Vraag het maar aan dealers: onze doeken hebben de reputatie dat ze geen vervorming hebben. Vouwen trekken van nature weer recht in de zon.

dealers selectie

Wij selecteren zorgvuldig onze dealers. Niet iedereen mag zomaar swela doeken installeren. Zo ben jij verzekerd van een vakkundige expert waarvan je weet dat deze kwaliteit levert voor eerlijke prijzen.

klimaatvriendelijk

swela wordt gezien als innovatief en klimaatvriendelijk. We waren het eerste bedrijf dat stopte met acryldoeken produceren, omdat deze een grotere impact op het klimaat hebben.

fabric selector

We hebben een uitgebreide stoffen selector waarmee je zelf je stof, kleur en patroon kunt configureren om jouw eigen unieke gepersonaliseerde doek samen te stellen.

Meer oplossingen

Andere zonwerende oplossingen die je meer laten genieten van je huis en tuin

terras zonwering

Terras- en balkonzonwering

Horizontale zonwering, zoals een knikarmscherm. Zorgt voor schaduw op je terras of balkon waarbij je de ruimte eronder maximaal kan benutten.

uitvalscherm swela

Uitvalschermen

Diagonale zonwering. Ga je voor een meer klassieke look, zoals bijvoorbeeld een markies, of een moderner design? De mogelijkheden zijn zeer ruim.

tarp van swela

Zonnezeil / tarp

Stijlvolle UV-bestendige doeken die je spant over je terras of kampeerplek voor sfeervolle schaduw.

Meer zonwerende oplossingen laden

outdoor gordijnen

Outdoor gordijnen

Op zoek naar een innovatieve en stijlvolle manier van zonwering? Wat dacht je van gordijnen voor buiten? Outdoor-gordijnen zijn zwaar genoeg om niet te wapperen in de wind, maar worden wel zo gemaakt dat ze in een chique vouw vallen.

swela terrasoverkapping

Serre zonwering

Een heerlijk huisje waar planten dol op zijn. Zonnestralen worden door het glas nog eens extra versterkt en de temperaturen lopen er hoger op. Zonwering is dan extra belangrijk.

pergola zonwering

Pergola / terrasoverkapping

Laat je beschermd van de elementen van je tuin genieten. Als het regent kan jij gewoon blijven zitten en een boek lezen. Bovendien geven pergola's een luxe uitstraling met hun robuuste draagconstructies waarlangs planten kunnen groeien voor extra sfeer. Onze stoffen zorgen ervoor dat ze waterbestendig, extreem scheurvast en schimmelvrij zijn.

0
    0
    Je bestelling
    Je winkelmandje is leegTerug naar webshop