swela logo
swela logo
MENU

Tarp & zonnezeil

Een stijlvol UV-bestendig doek dat je spant over je terras of kampeerplek voor sfeervolle schaduw en regenbeschutting

swela tarp

De basics

Informatie over tarps

Wat is een tarp of zonnezeil?

Tarps of zonnezeilen zijn simpel gezegd doeken die je spant om je te beschermen tegen de elementen, zoals felle zon of regen. Het is een hele pure, eenvoudige vorm van overkapping. Je kan ze aan je gevel spannen, tussen bomen of andere voor de hand liggende palen. Dat maakt ze extreem flexibel toepasbaar. Waarschijnlijk worden tarps al (tien)duizenden jaren gebruikt. Want ze zijn dan ook niet alleen prettig voor thuis, maar ook ideaal voor het kamperen. Met een vuurtje eronder wordt het extra gezellig (ja, wij hebben ook vlamvertragende tarps!). Je kan ze ook over je tent spannen om je leefruimte wat verder uit te breiden. Of verderop in je tuin om (tijdelijk) een extra leuk zithoekje te creëren.

De benaming van tarp is een afgeleiden van tarpaulin. Dat weer komt van de Engelse term 'tar palling', wat een samenvoeging is van de woorden "tar" en "palling". "Tar" betekent het Nederlandse "teer". "Pal" staat voor "kleed". Vroeger werden kleden namelijk bedekt met teer en gebruikt op schepen om goederen afgedekt te vervoeren.

Waarom zou je een tarp of zonnezeil nemen?

Tarps & zonnezeilen zijn een extreem flexibele vorm van bescherming tegen de felle zon en bieden beschutting tegen neerslag. Je kan ze aan van alles monteren en ook zo weer meenemen. Naast dat maakt ze dan ook veelgebruikt door kampeerders en mensen die met campers op avontuur gaan. Maar je kan ze ook heel goed in je tuin monteren. Dat maakt ze een interessant alternatief op een luifel of parasol. Doordat er minder materiaal nodig is, zijn ze ook een stuk goedkoper. En tot slot geeft een tarp in je tuin een wat stoerder karakter.

Een goed doek is kiezen is cruciaal voor de goede werking

Het doek is het meest belangrijke deel van de tarp. Het geeft niet alleen karakter & stijl; je zoekt ook iets dat functioneel is. Het doek moet goed scheurvast zijn om met gemak weer & wind te kunnen trotseren, waterdicht zijn, jarenlang kleurvast blijven en ook schimmelbestendig zijn. Alle doeken van swela voor tarps en zonnezeilen kunnen achter al die voorwaarden met gemak een ✅ zetten. Hier alvast een handige checklist om op te letten:

6 dingen om op te letten bij het kiezen van zonwering

Hoeveel UV-licht laat een doek door?

Niet alle doeken filteren UV-licht goed genoeg om onze huid te beschermen tegen de zon. Doeken van swela filteren maximaal UV-licht, zodat kinderen de hele middag zorgeloos in de tuin kunnen spelen.

Kies een mooi ontwerp dat complementair is aan je woning en smaak

Speel bijvoorbeeld met kleuren of motieven die terugkomen in je meubels, kozijnen of tuin.

Kan het weer en wind trotseren?

Dat een doek schaduw creëert maakt haar niet uniek. Goede doeken zijn ook weer- en windbestendig. Stevige materialen moeten prima tegen een windstootje kunnen. Wees daarom kritisch op kwaliteit. Zo kun je met een gerust hart weg van huis, zonder rechtsomkeer te hoeven maken als het gaat waaien of regenen.

Hoeveel onderhoud heeft een doek nodig?

Goedkoop wil nog weleens duurkoop zijn. Wees dus alert. Doeken van swela zijn dusdanig doorontwikkeld, dat ze maar een piepklein beetje zorg en liefde nodig hebben. Onderhoudsvrije doeken bestaan helaas (nog) niet.

Hoe kleurvast is het doek?

Een goed doek moet jarenlang de felle zon trotseren, zonder te vervagen in kleur. De zon wint het uiteindelijk altijd. Alle doeken van swela hebben een reputatie dat ze extreem kleurvast zijn en in de afgelopen jaren zijn we die eigenschap alleen maar blijven verbeteren.

Is het zelfcorrigerend tegen vouwen en krijtstrepen?

Doeken rollen op in hun behuizing. Heel soms rolt het niet perfect op en creëert dit onbedoeld vouwen of krijtstrepen. Kwalitatieve doeken zoals die van swela hebben zelfcorrigerende eigenschappen die ervoor zorgen dat ze binnen no time na het uitrollen weer hun natuurlijke vorm aannemen.

Zonwerende stoffen van swela volstaan met gemak een examen op bovenstaande punten. Benieuwd naar betrouwbare dealers die je kunnen helpen met het inbouwen?

Oplossingen

Dé tarp & zonnezeil oplossing van swela

Zoek je naar het ideale doek voor je tarp of zonnezeil? Speciaal daarvoor heeft swela de outdoor fabrics ontwikkeld. Uit deze serie adviseren wij in het bijzonder Outguard voor tarps en zonnezeilen.

swela outdoor level

Outguard

Stijlvolle outdoor stoffen die weerbestendig en waterafstotend zijn; swela maakt het buitenleven onbezorgd en aangenaam.

Over swela

Dat we zonwerende stoffen snappen, maakt ons niet uniek. Dit zijn de 6 beloftes waarin swela zich onderscheidt volgens klanten

kwaliteit

swela wordt bovenal gewaardeerd om haar hoogwaardige kwaliteit. Want onze stoffen zijn:

Exceptioneel kleurvast, ook na jaren in de felle zon

Schimmelresistent

Enorm scheurvast en stormbestendig

onderhoudsvrij

Nagenoeg onderhoudsvrij. En pas na een paar jaar minimaal onderhoudsbehoevend (100% onderhoudsvrij bestaat nog niet).

geen vervorming

Vraag het maar aan dealers: onze doeken hebben de reputatie dat ze geen vervorming hebben. Vouwen trekken van nature weer recht in de zon.

dealers selectie

Wij selecteren zorgvuldig onze dealers. Niet iedereen mag zomaar swela doeken installeren. Zo ben jij verzekerd van een vakkundige expert waarvan je weet dat deze kwaliteit levert voor eerlijke prijzen.

klimaatvriendelijk

swela wordt gezien als innovatief en klimaatvriendelijk. We waren het eerste bedrijf dat stopte met acryldoeken produceren, omdat deze een grotere impact op het klimaat hebben.

fabric selector

We hebben een uitgebreide stoffen selector waarmee je zelf je stof, kleur en patroon kunt configureren om jouw eigen unieke gepersonaliseerde doek samen te stellen.

Meer oplossingen

Andere zonwerende oplossingen die je meer laten genieten van je huis en tuin

terras zonwering

Terras- en balkonzonwering

Horizontale zonwering, zoals een knikarmscherm. Zorgt voor schaduw op je terras of balkon waarbij je de ruimte eronder maximaal kan benutten.

uitvalscherm swela

Uitvalschermen

Diagonale zonwering. Ga je voor een meer klassieke look, zoals bijvoorbeeld een markies, of een moderner design? De mogelijkheden zijn zeer ruim.

tarp van swela

Zonnezeil / tarp

Stijlvolle UV-bestendige doeken die je spant over je terras of kampeerplek voor sfeervolle schaduw.

Meer zonwerende oplossingen laden

outdoor gordijnen

Outdoor gordijnen

Op zoek naar een innovatieve en stijlvolle manier van zonwering? Wat dacht je van gordijnen voor buiten? Outdoor-gordijnen zijn zwaar genoeg om niet te wapperen in de wind, maar worden wel zo gemaakt dat ze in een chique vouw vallen.

swela terrasoverkapping

Serre zonwering

Een heerlijk huisje waar planten dol op zijn. Zonnestralen worden door het glas nog eens extra versterkt en de temperaturen lopen er hoger op. Zonwering is dan extra belangrijk.

pergola zonwering

Pergola / terrasoverkapping

Laat je beschermd van de elementen van je tuin genieten. Als het regent kan jij gewoon blijven zitten en een boek lezen. Bovendien geven pergola's een luxe uitstraling met hun robuuste draagconstructies waarlangs planten kunnen groeien voor extra sfeer. Onze stoffen zorgen ervoor dat ze waterbestendig, extreem scheurvast en schimmelvrij zijn.

0
    0
    Je bestelling
    Je winkelmandje is leegTerug naar webshop

    Deze site gebruikt functionele, analytische en tracking cookies en externe scripts om je beleving te verbeteren.