swela logo
swela logo
MENU

Heeft zonwering onderhoud nodig?

zonwering onderhoud

Zonwering onderhoud is in principe maar zelden nodig. Onze zonneschermen zijn gemaakt van hoogwaardige textielsoorten uit eigen weverij. Wij hebben hierdoor de kwaliteit heel goed in de hand. 100% vrij van onderhoud bestaat niet. Ze hebben een klein beetje liefde nodig, maar dan blijven ze ook gelijk jarenlang mooi. Lees hier alles over zonwering onderhoud.

onderhoudsvrij

Onze belofte over zonwering onderhoud

swela doeken zijn nagenoeg onderhoudsvrij. En pas na een paar jaar minimaal onderhoudsbehoevend (100% vrij van onderhoud bestaat nog niet).

Waarom zonwering onderhoud nodig is

Zonneschermen worden gemaakt om onvermoeibaar 24 uur per dag, 7 dagen per week de elementen te weerstaan. Zoals wind, regen en de brandende zon. Maar ook organische vervuiling zoals bladeren, takjes, stof en ander droog vuil. Of wat dacht je van de rook van de vuurkorf in de tuin?

Zonwering van swela is tegen al deze invloeden bestendig. Onze zonneschermen voldoen aan strenge technische specificaties. Het is een high-tech textielproduct waarbij specialisten in een laboratorium grondig hebben gekeken naar:

 • waterdichtheid;
 • stijfheid;
 • vuil- en waterafstotende eigenschappen;
 • weerstand tegen scheuren;
 • kleurechtheid;
 • en diverse andere andere karakteristieken en garanties.

Dit heeft erin geresulteerd dat we alleen werken met de allerbeste garens om topkwaliteit te garanderen. Desalniettemin er zijn altijd grenzen aan de mate van perfectie die we kunnen bereiken. De elementen winnen het uiteindelijk altijd, maar we hebben ons uiterste best gedaan om dat zo lang mogelijk uit te stellen.

swela zonwering onderhoud

Een tip voor minimaal zonwering onderhoud

Tip: kies een zonnescherm met nano-effect

Het nano-effect zorgt ervoor dat een zonnescherm zelfreinigend is, waardoor je praktisch helemaal geen onderhoud meer hoeft te plegen. swela RAYOS sunsilk en swela RAYOS sunvas zijn zo'n type doek. Deze doeken bevatten microscopisch kleine haartjes waar waterdruppels op blijven liggen. Dit hebben we geleerd van moeder natuur, waar de bladeren van sommige planten dit ook hebben. Vuil en water komen daardoor niet in contact met het textiel. Als je er water op spuit zie je de druppels er niet intrekken, maar er zo af rollen.

zonwering onderhoud

Dit werkt zelfs zo goed dat je bij regen je zonnescherm kan uitrollen zodat het zichzelf kan reinigen. Op het doek gevallen stof wordt bij de eerste de beste regenbui meegenomen door de regendruppels. Bij traditionele zonneschermdoeken zou je het tegenovergestelde doen en het zo snel mogelijk inhalen bij regen. Doeken met nano-effect kun je bij regen juist uitgedraaid laten. Zo laat je de natuur zonwering onderhoud voor je doen.

Het zelfreinigend effect heeft op de Sunsilk een nóg beter effect, omdat het een gladder oppervlak heeft.

Stappenplan zonwering schoonmaken

Stappenplan gewone doeken schoonmaken

een

Vuil kun je het beste direct verwijderen met een zachte borstel.

Kleine vlekken behandel je met handwarm water (maximaal 30˚C) met daarin een beetje wasmiddel voor delicate stoffen of zachte zeep. Begin met het aanmaken van de schoonmaakoplossing.

drie

Sproei de schoonmaakoplossing over de vlek uit. Laat de schoonmaakoplossing in de stof intrekken.

vier

Gebruik een spons of zachte borstel om de vlekken voorzichtig weg te werken. Spoel grondig af met veel water tot alle zeepresten compleet verwijderd zijn.

vijf

Laat het doek in de (buiten)lucht drogen voor je het weer intrekt.

Stappenplan sunsilk/sunvas SNC schoonmaken

een

Vuil kun je het beste verwijderen met een gewone tuinslang (geen hogedrukspuit). Spuit het zonneschermdoek aan beide zijden af en geef het tijd om te drogen.

Kleine vlekken die met het afspoelen niet verdwijnen behandel je met handwarm water (maximaal 30˚C) met daarin een beetje wasmiddel voor delicate stoffen of zachte zeep, in combinatie met een spons of zachte borstel. Begin met het aanmaken van de schoonmaakoplossing.

drie

Sproei de schoonmaakoplossing over de vlek uit. Laat de schoonmaakoplossing in de stof intrekken.

vier

Gebruik een spons of zachte borstel om de vlekken voorzichtig weg te werken. Vooral niet te hard borstelen, om het nano-effect intact te laten. Spoel grondig af met veel water tot alle zeepresten compleet verwijderd zijn.

vijf

Laat het doek in de (buiten)lucht drogen voor je het weer intrekt.

Toe aan je zonneschermdoek vervangen?

Je hoeft niet meteen een compleet nieuwe set te kopen. Je kan ook je doek vernieuwen.

zonnescherm vervangen

Koopgids

Zonneschermdoek vervangen: kosten + mogelijkheden

Van idee naar realiteit

Vind je ideale swela doek

Over swela

Dat we zonwerende stoffen snappen, maakt ons niet uniek. Dit zijn de 6 beloftes waarin swela zich onderscheidt volgens klanten

kwaliteit

swela wordt bovenal gewaardeerd om haar hoogwaardige kwaliteit. Want onze stoffen zijn:

Exceptioneel kleurvast, ook na jaren in de felle zon

Schimmelresistent

Enorm scheurvast en stormbestendig

onderhoudsvrij

Nagenoeg onderhoudsvrij. En pas na een paar jaar minimaal onderhoudsbehoevend (100% onderhoudsvrij bestaat nog niet).

geen vervorming

Vraag het maar aan dealers: onze doeken hebben de reputatie dat ze geen vervorming hebben. Vouwen trekken van nature weer recht in de zon.

dealers selectie

Wij selecteren zorgvuldig onze dealers. Niet iedereen mag zomaar swela doeken installeren. Zo ben jij verzekerd van een vakkundige expert waarvan je weet dat deze kwaliteit levert voor eerlijke prijzen.

klimaatvriendelijk

swela wordt gezien als innovatief en klimaatvriendelijk. We waren het eerste bedrijf dat stopte met acryldoeken produceren, omdat deze een grotere impact op het klimaat hebben.

fabric selector

We hebben een uitgebreide stoffen selector waarmee je zelf je stof, kleur en patroon kunt configureren om jouw eigen unieke gepersonaliseerde doek samen te stellen.

0
  0
  Je bestelling
  Je winkelmandje is leegTerug naar webshop

  Deze site gebruikt functionele, analytische en tracking cookies en externe scripts om je beleving te verbeteren.